Kan jij dit zeggen?

” ik leef en werk vanuit mijn hart “

” ik doe wat ik het allerliefst doe “

Doe je ogen dicht, zeg het hardop.

Klopt het, als jij dit zegt?

Je weet vast dat het mijn missie is om hoogintelligente en hoogbegaafde volwassenen, die dit niet kunnen zeggen (en dat wel graag willen) te helpen om dit te bereiken.

Het lastige is, misschien heb je jezelf aangeleerd om het contact met wat je ècht wilt te doven. Zo lukt het je niet om je echte wensen tot prioriteit te bombarderen.

Waardoor kom je niet tot een leven waarin je voldoening ervaart?

  • Opgroeien in een wereld waarin je vaak hebt moeten wachten, aansluiting met ontwikkelingsgelijken hebt gemist, je onbegrepen en/of ongezien hebt gevoeld, maken dat je het hebt afgeleerd ergens hard voor te rennen.

  • Omdat je je geen raad weet met het ongemak dat je voelt wanneer je iets ‘lastigs’ tegenkomt, waardoor je de uitdaging uit de weg gaat.

  • Of omdat je wel een GROOTS doel voor ogen hebt, maar dat je de vaardigheden mist om er stap voor stap naar toe te werken (met al die frustraties van nieuwe uitdagingen bovendien).

Zo zijn er talloze -persoonlijke- redenen waardoor het hoogintelligente en hoogbegaafde volwassenen niet lukt om hun beste leven te vinden en te leven. Van de deelnemers van ‘de keerzijde van intelligentie’ hoor ik hoezeer zij zich hier in herkennen. Het blijkt maar weer:

wàt een enorme impact heeft het opgroeien met een hoge intelligentie (en een hoger bewustzijn) op het behalen van de successen in je volwassen leven.

Een greep uit de ‘bottlenecks’ die zij ervaren:

  • je anders voelen dan de rest en/of jezelf ‘dom’ voelen (zelfbeeld)

  • niet voluit gaan (onderpresteren) dan kan het ook niet mis gaan (perfectionisme)

  • echte uitdaging vermijden, zesjes-mentaliteit, uitstelgedrag (inzet schuwen)

  • je kop niet boven het maaiveld uit steken, niet volledig jezelf zijn

  • hooggevoeligheid / hoogbewustzijn

Herken je iets? Het kan namelijk heel logisch zijn als je hier het een en ander van hebt ontwikkeld. In een wereld die voornamelijk gericht is op een normale intelligentie heb je lang niet altijd de vaardigheden aangeleerd en de ervaringen opgedaan die je succesvol maken in het behalen van je wensen en je dromen. Logisch of niet… ondertussen is het heel onhandig als je ergens wilt komen. Wat doe je er aan?

De sleutel naar verandering ligt in een besluit.

Jouw besluit. Een besluit gemaakt vanuit verbinding. Een keuze vanuit echt commitment. Want alleen met ‘iets willen’ kom je er niet, daar zit niet genoeg kracht in. Je hebt een overtuigde beslissing nodig om er echt voor te gaan. En dat is voor rasechte onderpresteerders best een dingetje 😉

Hoe neem je zo’n besluit waarvan je in actie komt en blijft?

Met een keuze alleen ben je er nog niet. Het gaat erom dat je daarna in actie komt, je grenzen verzet en doorgaat waar je normaal gesproken zou opgeven. Alleen dan creëer je echte verandering, maar dan moet je wel met een aantal dingen stoppen. Stoppen met ontwijken, stoppen met continu her-overwegen (twijfelen), stoppen met onder het maaiveld blijven hangen (onderpresteren) en stoppen met niet-volledig-jezelf zijn. En dat kan!

Weet je dat je jouw diepste wensen kunt bereiken?

ECHT! Je kunt het -voor de zoveelste keer- zelf proberen, òf je doet het lekker met mij samen. Dat is leuker, handiger, sneller en effectiever. Op 4 oktober 2016 start het online coachprogramma “Kiezen… en Gaan!” waarin je de juiste stappen zet naar je leven zoals jij dat wilt. De (video)lessen doe je op het moment dat het jou uit komt, en je groeit terwijl je je dagelijkse werk en leven voortzet. Met de persoonlijke coaching help ik je in je transformatie naar je echte ‘zelf’, waardoor je je potentieel en je lievelingstalenten vrij in durft te zetten en je volop gaan genieten van jouw allerbeste leven. Er is plaats voor maar 12 deelnemers, omdat ik echt alles wil geven om ervoor te zorgen dat jij je doorbraak maakt. Klik hier en ontdek wat dit coachprogramma precies voor jou kan betekenen. Heb je vragen? Neem contact met me op. Ik maak tijd voor je!