“Oh”, zei ze quasi-verwijtend op het schoolplein, “jij met je aanlokkelijke mailtjes over die heerlijk klinkende coachdag!” Ik kijk verwonderd. Ze gaat enthousiast verder: “Weet je, ten eerste kĂ n ik helemaal niet. Maar zo onwijs leuk wat je gaat doen, wat zou het lekker zijn om daar bij te zijn!” Ik moest wel lachen, want wat een leuk compliment. En tegelijk jammer, want ze wil dus wel graag, ziet er het nut voor haarzelf in, maar neemt niet de stap om de voor haar zo interessante coachdag mee te doen. Oja, ze kan die dag niet. Dat kan natuurlijk.

“En het is ook best een klap geld”, zegt ze “niet zomaar drie tientjes ofzo”. Ik zeg dat dat klopt. Het is een hele dag coaching, intensief met een goed programma, voor mensen die dat serieus aan willen gaan. Eigenlijk is het meer waard dan wat ik er voor vraag. Maar ik vind het belangrijk dat mensen de stap durven nemen om hun hoogbegaafdheid (of de HB-eigenschappen die bij hen passen) te omarmen, dus wil ik het nog wel bereikbaar houden.

Zie je, bezwaren zijn er altijd te vinden. Waarom je iets NIET zou doen.
Misschien heb jij de uitnodiging voor de coach-dag ook gelezen en heb je getwijfeld, en al gauw wat bezwaren gevonden.

Draai het eens om. Bedenk eens waarom je WEL zou gaan en wat dat jou op zou leveren!

Hoe zou het voor je zijn als je:

  • weet wat het voor jou betekent om HB te zijn

  • mogelijk verdriet om gemiste kansen los kunt laten,

  • jezelf toestaat om volledig jezelf te zijn

  • en ruimte ervaart om verder te gaan en in actie te komen?

Laat je twijfel gaan, gun jezelf deze coole dag helemaal voor jou!
Regel oppas, ruil je werkdag, kijk wat mogelijk is.
Vaak is er meer ruimte dan je aanvankelijk denkt 🙂

Meer informatie over de coach-dag “Bewust Hoogbegaafd in hoofd en hart” op vind je door hier te klikken. 

Er is nog geen nieuwe datum gepland voor de volgende Bewust Hoogbegaafd coach-dag. Je kunt het programma wel individueel (of met een partner) volgen. Heb je interesse of wil je weten of het bij jou past, neem dan even contact met me op via de mail of de contactpagina.