“Ja maar, waarom moet je er uit halen wat er in zit?”, werd mij gevraagd.
Hmm. Moet dat? Goede vraag.
Het was bedoeld als kritiek op mijn persoonlijke drive; anderen helpen hun talenten en potentieel te gebruiken, vrij van belemmeringen. (…zodat we allemaal vanuit ons hart kunnen leven en daarmee onze bijdrage leveren aan een mooiere wereld, maar dat vertel ik er nooit bij omdat ik dat zo zweverig en Miss-Universe-achtig vind, als in: “I want to make the world a beter place” 😉

“Wat een onzin, ik ben volkomen tevreden. Het is helemaal niet nodig om het onderste uit de kan te halen om gelukkig te zijn”, was het argument.
Ofwel; wees blij met wat je hebt, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, etc.

Dit soort gesprekjes blijven met enige regelmaat terugkomen. Voorheen voelde ik wel dat ik het daar niet mee eens was, maar ik kon het niet weerleggen. Natuurlijk kon (en kan) ik voor een ander niet bepalen dat het goed is aan de slag te gaan met ongebruikt potentieel of verstopte talenten. Het maakte tijdelijk dat ik me afvroeg of ik wel het recht had om er over te schrijven, om hulp aan te bieden bij het waarmaken van de dingen die je echt graag wilt.

En daar zit het ‘m nou net in.
Het gaat niet om alle mensen. Mijn drive zit ‘m in het feit dat er legio (jong)volwassenen zijn die zoveel meer kunnen dan ze laten zien, in combinatie met dat ze zoveel meer willen. Precies dat wel willen tegenover het niet kunnen. Beter gezegd: nog niet kunnen. De wil is er, het potentieel is er, maar op de weg naar de uitvoering ervan liggen blokkades.

Daarom doe ik het dus wel. Ik faciliteer je om er uit te halen wat er in zit, als je zelf voelt dat dat nodig is. Voor als je dat stemmetje hoort: ‘is dit het nou?’, of als je merkt dat het je zelf niet (snel genoeg) lukt om succesvol je talenten in te zetten om je allerbeste leven te creëren. Voor een groep hoogbegaafden is het vaak prima uit te leggen waarom potentieel en het waarmaken ervan niet op één lijn ligt. Kort door de bocht hebben ze simpelweg niet geleerd hoe het is om ergens moeite voor te moeten doen, in tijd, energie, doorzettingsvermogen en nog veel meer. Maar ook niet-hoogbegaafden kunnen behoorlijk last hebben van diepe wensen die niet tot uiting komen, terwijl ze feitelijk gezien wel binnen hun mogelijkheden liggen. En dat vind ik zonde. Want, haha, het belemmert mensen vanuit hun hart te leven en hun bijdrage te leveren aan een mooiere wereld, maar dat vertel ik er natuurlijk niet bij omdat ik dat zo zweverig en Miss-Universe-achtig vind, als in: “I want to make the world a beter place” 😉

Niet iedereen heeft hetzelfde nodig. Het is handig om te weten welke tactiek voor jou werkt, als je méér uit je leven wilt halen. Wat maakt dat je succesvol je dromen tot uiting kunt brengen? Waarom lukt iets de een wel en lukt het jou misschien niet? Er zijn een aantal ‘succesfactoren’ die vooral samen een krachtige mix vormen waardoor je weet wat jij kunt doen om met meer gemak je talenten in te zetten. Wil je jouw persoonlijke mix ook ontdekken, dan is de live training ‘van onderpresteren naar je potentieel inzetten’ vast iets voor jou. Ik geef deze training een paar keer per jaar.  (klik op de link voor meer info).

De eerst volgende training geef ik op zaterdag 3 februari 2018 van 13 tot 17 uur in Heerhugowaard. Het is iedere keer weer een super leuke training met toffe mensen, waar je ontzettend veel energie op doet. En het geleerde blijft altijd van waarde, ook als je weer in nieuwe situaties terecht komt.
Wil je meer weten? Neem dan vooral even contact met me op!