Soms duurt iets gewoon langer dan je zou willen. Bij mij wel tenminste. En het is goed om dat van tijd tot tijd te beseffen. De succesfactor ‘realiteit’ helpt me bij dit besef en de acceptatie, ‘flexibiliteit’ helpt me om aan te passen en door te gaan.

Ik tweette “Gras gaat niet harder groeien als je er aan trekt”,

maakte een lekkere soja-macchiato,

herpakte mezelf en pakte de draad weer op 😉

 

Maar ja, wat nou als je wel wilt dat het gras harder gaat groeien?

Meer van hetzelfde doen helpt niet. Want je kunt geen ander resultaat verwachten als je steeds hetzelfde blijft doen.

Ondernemen is een aaneenschakeling van gedachten, handelingen, vooruitdenken, plannen, uitvoeren en natuurlijk ook reflecteren en verbeteren. Waarschijnlijk kan je er nog meer bij bedenken. Wat je doet hangt allemaal met elkaar samen. En dat kan soms best hinderlijk zijn. Een mooi plan vergt voorbereiding, en dat kost ook weer tijd. Nu kan je voor veel werkzaamheden andere professionals inhuren: zo houden we elkaar levend 😉 Maar er blijven werkzaamheden over die je zelf wilt doen en het kost hoe dan ook tijd. En dat is voor een ongeduldig (nee, enthousiast!) persoon dus wel eens lastig.

 

Goed. Meer van hetzelfde werkt niet.

Wat dan, als je wilt dat je effectiever en succesvoller onderneemt en gemakkelijker precies dat bereikt waar jij van droomt met je bedrijf? Als je klaar bent met de barrières die je jezelf (onbedoeld) oplegt en je echt vrij wilt zijn en het lef wilt hebben om de dingen te doen die nodig zijn om je eigen succes te creëren?

 

Wat dan wel? Twee dingen:

1) het helpt als je weet wat je ‘moet’ doen.

Als je niet zomaar wat gaat ‘aanklooien’, maar doelbewust en methodisch werkt. Dat levert je het meest op en dat is zeker noodzakelijk voor zelfstandig professionals.

2) het helpt als je in staat bent je acties van binnenuit te veranderen.

Dat betekent dat je je eigen grenzen onder de loep neemt. Dat je je mindset (overtuigingen) kunt aanpassen. Dat je van binnenuit een enorme drive creëert om de nodige dappere stappen te zetten en dat je dat ook echt doet.

 

Als je aan deze twee dingen wilt werken heb ik iets moois voor je. Want je hoeft het niet alleen te doen, ik help je er bij. Ik neem je bij de hand en zorg er stap voor stap voor dat jij waarmaakt wat je voor ogen hebt. Ik help je jouw ambitieuze doelen te bereiken en je grenzen te verleggen op momenten dat je er tegenaan loopt. Zodat je weet wat allemaal met elkaar samenhangt, je de juiste stappen neemt en doet wat er voor nodig is om jouw sprankelende onderneming te creëren.

 

Gratis gesprek!

Binnenkort start de training Sprankelend Ondernemen. Je kunt je -nu nog- aanmelden voor een gratis gesprek. Wat levert het je op? Een frisse blik op jouw situatie, je struikelblokken èn de mogelijkheden om dat te bereiken wat jij het allerliefst wilt. Je bereikt me via de contactpagina.