De beste versie van jezelf zijn.

Doen wat je zou moeten kunnen doen.

Functioneren op het niveau dat bij je past,

waar jij je ècht gelukkig bij voelt.

En dan bedoel ik ècht voldoening ervaren, niet de ‘lekker-makkelijk’ variant van laagvliegen-terwijl-je-eigenlijk-meer-kunt-en-wilt.

Het houdt me al jaren bezig. Een aantal jaar geleden ontwikkelde ik het model met 6 succesfactoren. Deze helpen je de vinger op de zere plek te leggen, maar (juist!) ook te laten zien wat je al heel goed doet en wat je op lastiger momenten in kunt zetten om effectiever je doelen waar te maken. Grote doelen en kleine doelen: dat maakt niet uit.

Ik heb gezien dat ze werken. De 6 succesfactoren. Ik heb gezien dat er opleidingen mee behaald worden, dat er bedrijven mee gestart worden, dat werk-privé balansen hersteld worden. Zelf merk ik dat ik beter bij kan sturen wanneer ik mijn eigen succesformule in de gaten houd. Het is ook wel eens vervelend, want het lukt me hiermee veel slechter om mezelf te saboteren 😉

In de training ‘van onderpresteren naar je potentieel inzetten’ kan je jouw effectiviteit ten opzichte van jouw doelen meten aan de hand van de 6 succesfactoren. Je leert bovendien wat jouw persoonlijke formule is, waarmee je veel gemakkelijker je potentieel in zult zetten.

Deze waardevolle en superleuke live training is iets voor jou wanneer je graag effectiever (lees: veel plezieriger en handiger) je gewenste resultaten wilt bereiken. Als jij je talenten beter wilt benutten. Als jij beter wilt presteren, ofwel, wilt stoppen met onderpresteren: een kwaal waar juist veel (hoog)intelligente of hoogbegaafde volwassenen nog steeds mee worstelen, terwijl dat echt niet nodig is. Naast de succesfactoren kijken we ook naar de psychologische basisbehoeften en hoe die voor jou een rol spelen in je onderpresteren. Alles wordt toegepast op jouw situatie, maakt dat je direct aan de slag kunt met wat je in de training leert.

Ben je erbij? Meer info lees je hier.

Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust!