IMG_0066Jaren geleden begon ik, helemaal voor mezelf, een project: “Daisy Wordt Dapper”, in het kort DWD. Niet wetende dat dit ooit tot De Dappere Professional zou leiden. Het doel was dat ik dingen zou aandurven, die ik wel graag wilde maar toch ook eng vond. Het begon met kleine activiteiten, zoals zonder angst op een scooter rijden op het Griekse eiland Samos (wat vloog ik uit de bocht: overal schaafwonden en kneuzingen), eten wat niet smaakt terugsturen naar de keuken, een hoge ladder op. En ook grotere stappen zoals reageren op functies die niet direct voor de hand liggen. Spaargeld investeren in een coachopleiding. Moeilijk bespreekbare zaken bespreekbaar maken. Loondienst opgeven en voor mezelf starten! Tot nu toe het grootste DWD resultaat! Voorbeelden genoeg, met wisselende resultaten en altijd leerzaam.

 

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om niet te luisteren naar dat wat je van binnen eigenlijk wel weet. Om niet te luisteren naar knagende onvrede en groeiende moeheid, om altijd maar door te gaan. Voor mij resulteerde dat in een burn-out op mijn dertigste. Op, was ik. Het bleek een leerzaam proces te zijn, waarin ik ontdekte dat het ontzettend waardevol is om het niet allemaal alleen te doen. De hulp van een goede coach heeft mij bijzonder veel opgeleverd! Het heeft me echter ook veel tijd gekost. Als ik me eerder bewust was geweest van mijn zelf-uitputtende patronen en eerder de juiste hulp had ingeschakeld, had ik niet zo lang in dat nare dal hoeven blijven, met alle ellende van dien.

Het geeft voldoening te merken dat mijn persoonlijke pad mijn professionele pad zo overduidelijk samen zijn gekomen. Mijn missie is ambitieuze professionals (zelfstandig of niet, of iets daartussenin) te helpen bij het maken van keuzes die bij hen passen, zodat zij vol energie succesvol zijn en sprankelen in hun werk en leven. Het liefst voordat de schadelijke effecten van hun denken en doen op het dieptepunt zijn gekomen! Met de diensten van De Dappere Professional sluit ik aan op verschillende behoeften. In een persoonlijke kennismakingssessie kunnen we uitvinden wat voor jou de beste optie is.

 

Klanten zeggen over Daisy:

 

Diane Brinkman, jeugdbeschermer Bureau Jeugdzorg zegt:

“Daisy heeft een enorm positieve invloed op mij gehad. Zij heeft me weer leren geloven in mezelf. Ik weet nu wat ik wel kan en wat ik leuk vind. Ze heeft de talenten in mij erkenning gegeven en gaf me de drive om niet met minder genoegen te nemen. Het resultaat: een vast contract bij een werkgever waar ik voldoende ruimte voel om door te groeien!”

 

Marga Gooren, Health Coach voor vrouwelijke artsen (aqua & lime), zegt:

“Ik was al een jaar bezig met een marketing-training om mijn bedrijf professioneler aan te pakken en te laten groeien, maar bleef worstelen met een aantal angsten. De angst om het niet goed te doen, om te falen, maar ook om heel succesvol te worden en de controle kwijt te raken. Ik zei half-serieus tegen Daisy dat ik wel een techniek zou willen hebben om de kracht die in die angst zit om te zetten in een positieve boost. Nou, daar had zij wel een programma voor 😉 : de VIP-dag “Gebruik de kracht van je angst als jouw trampoline naar succes”. 

Ik kende Daisy al wat langer en zag haar als een zeer betrouwbare, goede coach, die waarmaakt wat ze belooft. Dus ik geloofde haar meteen toen ze zei dat ze de ‘trampoline naar succes’ voor mij had. Het was een heel fijne dag, waar we snel een aantal pijnpunten boven tafel hadden en konden ombuigen. Ik voelde me heel vrij om mijn angsten en mijn dromen te bespreken. Vooral die laatsten kwamen toen ineens heel dichtbij en werden heel ‘waar’.

Ik ben weer een stuk dichter bij mijn droom en ik heb een hele goede tool om met mijn angst om te gaan, steeds als die de kop op steekt. In de VIP-dag werd ook heel duidelijk dat ik een aantal praktische vaardigheden t.a.v. het maken van programma’s en workshops miste. Ik heb meteen een andere coach/trainer hiervoor in de arm genomen. En zo blijft het nu maar stromen. De weg is vrij naar een groeiend en bloeiend bedrijf. 

Ik zou anderen zeker aanraden met Daisy te werken. Ze is er helemaal voor jou, ze is een goede coach, ze vraagt door waar nodig en laat je in contact komen met je droom. Je gaat naar huis met waar je voor gekomen bent. En daarnaast hebben we niet alleen serieus gewerkt maar ook gelachen!”

 

Annemie Hanssen, NLP Gezondheidscoach & Trainer (Blissconsulting) zegt:

“Ik was op zoek naar een nieuwe identiteit als zelfstandig professional. Ik had een aantal kernactiviteiten losgelaten die niet meer zo goed liepen en had nog niet gevonden waar ik mij nu op kon focussen. Dat gaf onrust en onzekerheid.

Mijn motivatie om een VIP-dag te doen bij de Dappere Professional was de persoonlijke ontmoeting met Daisy en haar open en prettige manier van contact leggen. Haar heldere toelichting op wat ze te bieden heeft in combinatie met een realistische prijs-kwaliteit verhouding gaf mij vertrouwen. De samenwerking met Daisy was prettig, helder, warm contact en verzorgd. Door de eenvoudige en heldere vragen en door de volledige persoonlijke aandacht in een prettige ambiance, kon ik mij volledig op mijn vragen en zoekproces richten. Leuk ook dat ze werkte met gekleurde kaarten en symbolen.

AnnemieHanssenDe doorbraak die ik maakte was het weer terugvinden van het geloof in mijn eigen kracht en deskundigheid, actie-bereidheid en actie-modus, nieuwe koers bepalen en daar in keuzes in durven te maken. Sinds de VIP-dag heb ik energie om zaken in gang te zetten. Ik gun mezelf tijd en ruimte om het oude los te laten en het nieuwe op te bouwen. Ik heb het besef dat ik veel weet en kan en dat het goed komt!

Daisy investeert veel in haar eigen ontwikkeling en geeft
dat weer door aan anderen. Je voelt je snel op je gemak bij haar en voelt dat je jezelf kunt zijn. Ze werkt niet vanuit trucjes maar vanuit het hart.”

 

Marleen Halsema van Happy Parent zegt:

De beren op mijn weg kan ik niet wegnemen, maar ze hoeven me niet tegen te houden. Mijn mantra sinds Sprankelend Ondernemen is “door DOEN word je DAPPER”.

“Voordat ik me aanmeldde voor Sprankelend Ondernemen was ik net begonnen met een nieuw bedrijf. Ik deed dit naast een parttime baan. Ik liep tegen meerdere obstakels aan. Enerzijds vond ik het enorm spannend om mezelf zichtbaar te maken, waardoor niemand wist wat ik deed. Anderzijds wist ik niet goed hoe ik het aan moest pakken. Mijn gebrek aan kennis en vaardigheden op ondernemersvlak hield vervolgens mijn angst en onzekerheid in stand waardoor ik voor mijn gevoel in een impasse zat.

Op een gegeven moment wist ik dat het zo niet langer kon. Zo kwam ik toch nooit waar ik wilde zijn? Wanneer werd ‘ooit’ ‘nu’? Wat me aantrok in het programma van Sprankelend Ondernemen was de combinatie tussen concrete informatie, adviezen en werkwijzen, de aandacht voor mijn innerlijke blokkades en de stok achter de deur. Ik wist dat als ik dit niet zou doen, ik nog veel langer zou aanmodderen. Ook het feit dat het in een groep gebeurt trok mij. Je kunt van elkaar leren en elkaar motiveren. En ja, als die ander stappen maakt, dan kan ik toch niet achterblijven?

De samenwerking met Daisy is heel prettig. Daisy weet waar ze het over heeft door haar eigen ervaring en trainingen die zij heeft gevolgd. Daisy is niet bang om moeilijke vragen te stellen en houdt je indien nodig een spiegel voor. Ze verwacht het uiterste van je en helpt je dit waar te maken. Maar bovenal is Daisy een heel prettig, warm en inspirerend persoon om mee samen te werken.

Het programma heeft me tot nu toe veel gebracht. Meer dan ik had verwacht. Het heeft me geholpen de basis te leggen van mijn bedrijf en tegelijkertijd heeft het me de tools gegeven om het in de toekomst voort te zetten en uit te breiden. Niet aanmodderen maar direct goed aan de slag. Zo heb ik tijdens het programma een product in elkaar gezet en ben ik bezig met het volgende.

Maar voor mij is het belangrijkst dat ik niet meer bang ben om mijn kop boven het maaiveld uit te steken. Ik heb geleerd dat ik mijn beren op de weg niet geheel kan wegnemen, maar dat ze me niet hoeven tegen te houden. Mijn mantra sinds Sprankelend Ondernemen is “door DOEN word je DAPPER”.

Dit programma is heel waardevol voor mij gebleken. Als ik toen had geweten hoe het er nu voor staat dan had ik geen seconde getwijfeld en me meteen aangemeld voor het programma. Dit heeft me maanden (jaren?) aanmodderen bespaard. Door dit programma sta ik in de actiestand en ga ik de toekomst met een groot vertrouwen tegemoet.”

 

Anne-Marie Gooren van Word een stralende moeder zegt:

“Mijn grootste worsteling voor de VIP-dag “Gebruik de kracht van je angst als jouw trampoline naar succes!” was om te durven gaan staan. Om te gaan voor mijn droom en dat daadwerkelijk zichtbaar te maken. Ik had last van de angst om zichtbaar te zijn. Ik merkte dat deze angst me enorm belemmerde om de volgende stap te nemen. Ik overwoog een jaarprogramma te volgen bij een coach, maar twijfelde of dat hetgeen was wat nodig was. Toen ik hoorde dat Daisy juist met deze angst aan de slag zou gaan en zelfs beloofde de kracht van deze angst om te zetten tot mijn trampoline naar succes, wist ik dat ik dit moest doen.

De samenwerking met Daisy is erg prettig en vertrouwd. Ik heb het gevoel dat Daisy gelooft in de kracht en potentie van mij en mijn droom.

Ik heb ontdekt dat ik met een andere bril naar zaken kijk en dat dàt nou juist ook mijn kracht is. Dus daar is direct mijn trampoline naar succes! De VIP-dag geeft mij een nieuw gevoel van kracht en vertrouwen waardoor ik een aantal stappen en acties ga nemen waar ik voorheen tegenaan hikte. Een aantal drempels ben ik nu over.

Ik zou anderen absoluut aanraden om met Daisy te gaan werken. Ze geeft je het gevoel te geloven in je kracht en potentie, waardoor je dichter bij jouw droom komt. Ze gaat ook aan de slag met jouw belemmering en weet die om te buigen naar een kracht, zodat je stappen gaat zetten.”