Het opwaaiend stof van de decembermaand is gaan liggen en mijn eerste normale week van dit jaar is gestart. Zo’n jaarwisseling gaat vaak samen met reflecties en vooruitkijken. Ook in de coachtrajecten is het tof om stil te staan bij de afgelopen maanden. Waar ben je tevreden over, waarvoor verdien je een compliment? Heb je keuzes gemaakt in het afgelopen jaar en wat heeft dat jou gebracht? En waar wil je de komende maanden graag energie in steken? Heb je doelen voor het komende jaar? Hoe ga je zorgen dat het lukt?

Ruimte en nieuwe actie.

In mijn geval wilde ik in de eerste week van het jaar graag ruimte maken. Want met tieners in huis en alle spullen die daarbij horen, lukte het niet meer om alles op een goed op te bergen. Dus ik deed een grote kasten-shuffle in huis: het opwaaiend stof was niet dus alleen figuurlijk! Van uitruimen, schoonmaken en bepalen wat kan blijven en wat er weg kan, naar kasten (laten) verplaatsen en alles weer opnieuw inruimen. Wat een werk! Maar ik heb een groot struikelblok weggewerkt, het zat me al een tijd in de weg. En wat gebeurt er: er komt ook ruimte in mijn hoofd. Met bijpassende plannen en ideeën voor dit prachtige nieuwe jaar en hopelijk genoeg energie om ze uit te voeren. Want dat laatste is een van de redenen geweest dat ik de afgelopen jaren minder van me heb laten horen. Het coachen ging gelukkig nog wel door, maar nu is het tijd voor meer actie.

Schrijven, delen en een workshop.

Wat je kunt verwachten is dat je meer van me zult horen, als je dat wilt. Over thema’s als hoogbegaafdheid uiteraard, maar ook over het maken van (loopbaan)keuzes die bij je passen, over zelfbeeld en mindset, of over in actie komen in plaats van uitstellen, over focus en creativiteit. Kortom, ik heb zin om weer te gaan schrijven en delen. En meer organiseren. Misschien heb je al meegekregen dat ik een grotere praktijkruimte heb. Daarin wilde ik naast de individuele coaching ook met (kleine) groepen gaan werken, maar door het hele ‘C-gebeuren’ is dat er nog niet van gekomen. Ik denk dat het tof is om dat vanaf nu weer te gaan doen.

We starten met de workshop Actieplan 2023. Grappig eigenlijk, want hoewel ik dit al een tijd niet meer met groepen doe, is het ieder jaar en al bijna tien jaar de basis waarmee ik mijn nieuwe jaar vormgeef. Dus heb je zin, lees dan verder en voel je welkom om je aan te melden!

Workshop Actieplan 2023, stel in één middag je persoonlijke actieplan op.

Je kunt iedere dag aangrijpen om nieuwe plannen te maken en te starten, maar een vers nieuw jaar is wel een extra leuke gelegenheid om eens beter te kijken naar je wensen. En dan vooral om voor jezelf uit te vinden wat je gaat doen om je ideeën tot werkelijkheid te maken. Want misschien herken je het wel: ideeën genoeg! Maar dan de uitvoering! Of vele mogelijkheden zien en het overzicht kwijtraken. Waardoor focus ontbreekt en je mooie ideeën slechts onuitgevoerde plannen blijven. Of je maakt simpelweg nooit tijd om eens goed na te denken over wat je te doen hebt, als je in het komende jaar een aantal persoonlijke (of zakelijke) doelen wilt halen. We kunnen het samen doen, in één middag.

Op zondag 19 februari kan je deelnemen aan de workshop Actieplan 2023. Een workshop waarin je aan de hand van verschillende stappen tot een persoonlijk, helder en werkbaar actieplan komt waarmee je gemotiveerd aan de slag gaat. Zo worden je doelen haalbaar en is het leuk om eraan te werken! Thema’s als uitstelgedrag, multipotentialites en bijvoorbeeld onderpresteren komen ook aan bod, waarbij ik inspeel op de vragen en situaties die naar voren komen. Je weet wat je de komende tijd wilt, je weet waarom je het doet, je weet wat je belemmeringen kunnen zijn èn je hebt een plan voor als het toch niet gaat zoals je graag had gewild. En als je bij de workshop aanwezig bent, mag je in de vier maanden daarna nog een online follow-up van 30 minuten bij me boeken. Bijvoorbeeld om in jouw actieplan nog even de puntjes op de i te zetten, of juist iets later als ‘rescue’ sessie, wanneer je om wat voor reden ook toch wat van je plan bent geweken.  

Ben jij er bij?

Wil jij ook een persoonlijk actieplan om met focus 2023 tot jouw jaar te maken? Je kunt je aanmelden door mij een berichtje te sturen op mailmetdaisy@gmail.com

Op dit moment (nog) geen fancy aanmeldbutton, dat werkt alleen maar vertragend. Ik wil mijn bericht er graag meteen uit gooien, ijzer kan je het best smeden als het heet is. Ook als je vragen hebt kan je me via de mail bereiken. De groep houd ik bewust klein, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht. Er is plaats voor acht personen, dus heb je interesse, reageer dan niet te laat.

Workshop Actieplan 2023

Wanneer: zondag 19 februari 2023 van 13.00 tot 17.00 uur

Locatie: De Letterbak, Edisonweg 10, Alkmaar

Kosten: €55,- (inclusief 30 min. individuele follow-up)

Aanmelden en vragen: mailmetdaisy@gmail.com