Hoeveel dingen zijn er waarvan je vindt dat je ze ‘gewoon even moet doen’. Je weet wat er zou moeten gebeuren en toch doe je het niet. Je stelt het uit of je doet het halfslachtig. Maar je vindt wel dat je het zou moeten doen.

Wonderlijk? 

Nee, het is heel normaal. Maar wel vervelend.

In mijn vorige artikel* beschreef ik hoe je door ‘te doen alsof’ jezelf over een drempel kunt helpen. Ik kreeg erg leuke reacties van mensen die dit in de praktijk hebben gebracht 🙂  Geweldig om te horen dat een klein inzicht mensen zoveel resultaat weet te bieden!

Maar toch… ‘doen alsof’ (je niet verlegen bent…, je ergens heel erg  goed in bent…) werkt niet altijd. De oplossing heeft vaak te maken met de oorzaak en met de ‘ernst’ van het niet-doen.

Een aantal voorbeelden:

 

Je weet niet HOE je het moet aanpakken:

Hierbij gaat het vaak om praktische dingen. Vraag je af: zou je het wel doen als je wist hoe? Is het antwoord ja, zoek dan het antwoord op je ‘hoe’. Er zijn zoveel mogelijkheden:  van You Tube tot het inhuren van een expert. Is het antwoord nee, dan is de werkelijke reden dus niet de hoe-vraag!

 

Je hebt er geen tijd voor:

Haha, deze is leuk! Vraag jezelf eerlijk af: heb je feitelijk geen tijd of heb je in jouw beleving geen tijd? Je moet prioriteiten gaan stellen! Vind je het werkelijk belangrijk? Want nu geef je kennelijk aan andere zaken meer prioriteit… Beslis voor jezelf of je er tijd voor wilt maken of niet. En of je vind dat jij het moet doen of dat het de verantwoordelijkheid van een ander is.

 

Ergens wil je het wel maar ‘iets’ houdt je tegen. ‘Iets’ van binnen, ‘iets’ van jezelf:

Hmmm. Tijd om te onderzoeken hoe sterk datgene is wat je tegen houdt. Is het in de categorie ‘geef jezelf een schop onder je kont’ ? Dan is het advies: doen!

Ben je met geen honderd schoppen in beweging te krijgen? Tja… dan ligt de oorzaak dieper. Dan heeft het te maken met je zelfbeeld, je overtuigingen en je innerlijke normen en waarden, met je drijfveren. Met de manier waarop jij naar de wereld kijkt. Feiten en beleving…

Als jij werkelijk verandering wilt, als je echt last hebt van je eigen belemmeringen? Laat je dan coachen! Niet door een adviseur op een bepaald gebied. Dat is vooral handig als je gecoacht wilt worden op de ‘hoe’- vraag. Coaching op kennis en gedrag, het zogenaamde topje-van-de-ijsberg. Tweederde van de ijsberg ligt onder water. Dat verhelp je niet met ‘hoe’.

Als je innerlijke belemmeringen voelt die je tegenhouden in het bewerkstelligen van wat jij graag wilt, zoek dan een coach die jou kan helpen met alles wat er onder de waterlijn ligt. Zodat je echt verandering zult ervaren en je zult leren denken op een manier die jou vele stappen verder helpt!

 

Wil je kennis maken met de mogelijkheden die er zijn om aan de slag te gaan met dat wat jou tegen houdt? In een persoonlijke strategiesessie kunnen we jouw situatie bespreken. Ik doe maandelijks een aantal gratis sessies. Mail mij jouw motivatie en maak kans op een van deze sessies!

 

Workshop op 27 juni 2013:“in 3 stappen naar jouw succesformule om dat te bereiken wat jij echt wilt”

Maak kennis met de creërende mindset van een  Dappere Professional en ontdek jouw succesformule: een gids om vanaf deze zomer stevige stappen te zetten naar dat wat jij graag wilt! Meer info op http://dappereprof.nl/in-3-stappen-naar-jouw-persoonlijke-succesformule-om-dat-te-bereiken-wat-jij-echt-wilt

 

*het artikel stond in een van mijn eerdere  e-zines. Wil je het artikel ontvangen waarin je leest wat ‘doen alsof’ voor je kan betekenen? Laat het me weten via mailmetdaisy@gmail.com .

 

een dappere groet 😉

Daisy Sanches