Doe de dingen eens anders!

Anders???

Waarom zou je de dingen eens anders aanpakken? Het is zo gemakkelijk om vast te houden aan je ‘normale’ manier van werken. Je weet wat je moet doen en je weet wat je kunt verwachten. Easy 🙂

Als je andere resultaten wilt, dan is het nodig om iets anders dan anders te doen. Ik neem aan dat je dat in theorie wel begrijpt. En dat je dat, als het niet al te erg out-of-the-box is, wel eens doet. Dat lukt vaak prima door jezelf even bemoedigend toe te spreken.

Als het iets ‘spannender’ of ‘lastiger’ is om het anders aan te pakken, dan wordt dat interne stemmetje vaak minder ferm. Bij mij wel, tenminste. Ik weet bijvoorbeeld al tijden dat ik meer professionals bereik als ik ook gebruik maak van video. En dat video een geweldig waardevolle tool is om mijn klanten te helpen. Maar dat heb ik nog steeds niet gedaan. DOODENG vind ik het. Echt. En dat vind ik behoorlijk suf, kinderachtig en oh ja, ik vind mezelf ook nog eens een slecht voorbeeld (wat nou Dappere Professional, ik durf geeneens een filmpje te posten) (ehm, ik heb er zelfs nog nooit een gemaakt!). Dat dus.

Hoe lukt het je om nu iets ‘anders’ te doen:

De meest waardevolle groeiversneller is hulp 

 

Hulp kost vaak tijd, moeite en soms ook geld.

Hulp levert heel veel op, zoals tijd, gemak en vaak ook geld. 

Zo had ik een VIP-dag met een klant die ECHT NIET aan haar baas wilde vertellen dat zij haar werk verschrikkelijk vond en dat ze iets nieuws ging zoeken. Haar gezicht, haar stem, haar houding: aan alles kon je zien dat ze dat werkelijk geen optie vond. Ondertussen voelde ze zich beroerd op haar werk en vroeg ze zich af hoe lang ze dit nog vol kon houden.

Stap voor stap deden we het programma en warempel, ze besloot in de middag dat zij het aan haar baas ging vertellen. Vol overtuiging en met een stralend gezicht! In het follow-up gesprek vertelde zij dat ze zich rustiger voelt, zonder buikpijn naar haar werk gaat en dat ze haar aandacht richt op waar ze naar toe wil. Haar weg ligt vrij!

Zij is niet de enige. Door de begeleiding gaan mijn klanten de stap naar anders denken en anders doen steeds minder griezelig of moeilijk vinden. Dat kan al in heel korte tijd. Bijvoorbeeld in een VIP-dag.

Zelf merk ik het ook. Ik doe sindskort weer een training (zo verrijkend, nieuwe dingen leren!). Mijn ontwikkeling gaat veel sneller en ik doe anders dan ik gewend ben. Ja, uit mijn comfortzone en met meer resultaat. Met behulp van die training heb ik de stap gezet om input voor mijn online programma voor Ambitieuze Twijfelkonten te vragen. Terwijl ik gewend ben snel door te gaan en me niet door anderen te laten beïnvloeden. En door het volgen van de stappen in de training zie ik steeds minder op tegen het gebruik maken van video. Let op, voor de zomervakantie is dat realiteit! Terwijl ik er al twee jaar tegenaan hik. Dat is mijn investering in de training (tijd, moeite, geld) dubbel en dwars waard 🙂

Wil jij ook je ontwikkeling versnellen?

En wil je dat het liefst zo gauw mogelijk doen? Dat kan. Zeker met de Zomeractie: meld je nog in de maand juni aan voor een VIP-dag en ontvang er een extra individuele zomersessie bij.

Neem contact op om te kijken welke VIP-dag het best bij jou zou passen.