Op dit moment loopt de gratis online cursus Kappen met Keuzestress. Ik had niet kunnen bedenken wat een bijzondere en waardevolle gesprekken dat zou opleveren. Het raakt kennelijk aan een diep gevoel, kiezen. Het laat mensen zien dat er nog zoveel is dat ze graag zouden willen doen of bereiken. Die dingen gebeuren vaak niet zomaar, daar gaat een bewuste keuze aan vooraf. Kiezen voor mogelijkheden die je nog niet hebt aangeboord.

Iemand vertelde me spontaan over zijn Bucket-List: de dingen die hij nog heel graag wil doen, maar die er niet van lijken te komen. Het concept ‘bucket-list’ vind ik mooi. Het maken van zo’n lijst maakt dat je bewuster bent van wat je nog wilt. Het nadeel (voor mij) is dat het oorspronkelijk een lijst is met dingen die je nog wilt doen voordat je dood gaat (=kick the bucket). En omdat we normaal gesproken niet weten wanneer je dood gaat, lijkt de noodzaak er NU aan te werken niet zo groot. Je weet niet wanneer de tijd dringt en daarom blijft het vaak slechts bij een lijst en ontbreekt de actie.

 

Waar ik wel echt blij van word, is de ‘Wish Jar’. Een wenspot waar je je wensen (groot en klein) in stopt. Niet gebonden aan tijd, gewoon wat je heel graag wilt. En echt, met het opschrijven van iets wat je wenst, maak je contact met je wens en zet je het in werking. Ik deel straks een heel leuk filmpje met je van Keri Smith. Haar definitie van een Wish Jar is:

“a powerful receptacle for all of the
DREAMS and WISHES in your life,
especially those that you think are
IMPOSSIBLE”

En daar houd ik van. Laat je niet beperken door het idee dat iets onmogelijk is, maar wens het gewoon! Het geeft kracht en het maakt je veel alerter op kansen en situaties waardoor je het onmogelijke mogelijk kunt maken.

Hoe doe je dat dan?

Tip 1:

Neem de tijd en schrijf je wensen op. Je kunt ze in een Wish Jar doen (zie filmpje!). Maar als het maken van een wenspot je tegenhoudt in je proces om de wensen daadwerkelijk te maken, vermoed ik dat een mooie envelop, een doosje of zelfs een pdf-je net zo goed kunnen werken 😉
Máák dat één-tweetje met het universum en geef je wens een kickstart. Nog beter is het om dit samen met iemand te doen. Twee keer zoveel pret en het geeft nog meer kracht.

Tip 2:

Plan, op een onbeduidende datum, een moment in je agenda en haal je wensen weer tevoorschijn. Moet jij eens kijken wat je er ongemerkt al van hebt waargemaakt! Want, zoals je ook in het filmpje kunt zien:

“there is an unseen power that starts to work
when you put your entermost desires on PAPER”

Klik hier voor het super leuke filmpje “Wish Jar”.
Instant feel-good filmpje.

Laat je me weten wat jij wenst?! Ik ben zo benieuwd. Deel je wensen bij dit artikel en kijk wat er gaat gebeuren!
Oja, wil je Kappen met Keuzestress en durven kiezen voor wat jij echt wilt?
Meld je hier aan voor de GRATIS cursus Kappen met Keuzestress.