Pas op!

Beren op de weg!

Tot hier en niet verder!

Blijf zitten waar je zit en verroer je niet!

 

IMG_1622Maar wat als je nou wel verder wilt?

Als je geen last zou hebben van de beren op de weg?

Wat zou er dan gebeuren?

Wat zou je dan voor elkaar krijgen?

Hoe zou je leven er dan uit zien?

Hoe zou je je dan voelen?

Ja hè 🙂  Dus… aan de slag met je beren!

 

Laten we eens kijken. Hoe komen die beren nou op je weg?

Als je doet wat je altijd hebt gedaan. Als je niets wilt veranderen. Als er niets om je heen gebeurd waardoor jij ook in beweging ‘moet’ komen.

Dan zijn er geen beren op de weg. Dan gaat alles zijn gangetje. Dan hoef je je nergens druk over te maken.

Op zich heerlijk… lekker comfortabel. Niets mis mee. Want je lijf en je geest houden van comfortabel.

 

Veranderen betekent nieuw evenwicht zoeken, ofwel, UIT je comfortzone.

 

Oei… daar komen de beren. Op je weg.

Precies op de grens van comfortabel (aaahhh!!) naar ongemakkelijk (iieeehhh!!).

Dus: OPHOEPELEN!

 

OF TOCH NIET?

 

In het vorige artikel las je wat je NIET moest doen bij beren op de weg.

Maar hoe kan je de aanwezigheid van de beren in je voordeel gebruiken?

Dans! Hier lees je de verschillende stappen:

 

STAP 1: Focus op je doel

Ik zeg het gewoon nog een keer: wat je aandacht geeft, groeit. Je weet nu dat je je daarom beter niet kunt richten op de beer en de belemmeringen waar hij voor staat. Richt je op dat wat je wilt bereiken. Hoe je daar gaat komen en welke keuzes je maakt, is voor later zorg. Gun het jezelf om je blik te vestigen op wat je graag wilt. Hoe ziet dat er uit? Bevrijd van de aandacht voor onmogelijkheden of belemmeringen, kan je veel beter zien wat je doel is. 

 

STAP 2: Geef de juiste beer een hand

Je weet nu waar je naar toe wilt. Je einddoel heb je voor ogen: dat is super belangrijk. Nu komt je ontmoeting met de juiste beer. Of beren, dat is heel goed mogelijk. Zij zijn de belemmeringen die jij ziet op de weg naar jouw doel. En daar heb je dus mee te dealen. Het voordeel van dat je weet welk pad je bewandelt, is dat je in ieder geval de juiste beer de hand geeft. Zo maak je je in ieder geval niet druk om beren die er voor jou helemaal niet toe doen. Vaak scheelt dat een hoop!

 

STAP 3: Dans met één beer tegelijk

Het ligt er aan hoe groot of complex het bereiken van ‘dat-wat-jij’graag-wilt’ is. Misschien is er maar één beer op de weg, wellicht staat er een ware beren-file. Ga stap voor stap. Dans met één beer tegelijk. Dat is veel minder ingewikkeld. Vergeet niet: hou voor ogen waarom je met je beer aan de slag gaat. De hoofdrol is voor je doel, de beer is een figurant die een tijdje met je meereist.

 

STAP 4: Schat de beer op waarde

De beer lijkt een lastig obstakel, toch heeft hij goede bedoelingen. De beer is er om jou te behoeden voor pijn, verdriet, teleurstelling en andere onplezierige gevoelens. Hij wil gewoon dat je geen ‘gevaar’ loopt. Daarom steekt hij de kop op zodra je uit je comfort-zone dreigt te gaan (of er zelfs maar aan denkt). Je had al vernomen dat je de beer niet oppermachtig moest maken. Schat de boodschap van de beer op waarde. Het is eigenlijk gewoon een soort overbezorgde moeder! Dreigt er werkelijk gevaar of is het iets wat je met creatieve mindset en een dappere actie het hoofd kunt bieden? Er is zoveel mogelijk!

 

STAP 5: Wordt vrienden met je beer

Als je iets wilt bereiken, gaat dat vaak niet vanzelf. Het is logisch dat je hobbels te overwinnen hebt als je méér of anders wilt. Het helpt om te beseffen dat je er iets voor moet doen. Het kan lastig zijn, iets lukt niet meteen zoals je wilt. Zo gaat dat. Accepteer dat het er bij hoort en wordt vrienden met je beren op de weg. Omarm ze. Je doel bereiken is vaak al uitdagend genoeg, een negatieve verhouding met je beren houdt de boel alleen maar op. 

 

STAP 6: DANS!

Dans met je beer. Dans, dans, dans. Ga de interactie aan, blokkeer niet, doe er wat mee. Beren zijn er en zullen er altijd zijn. In alle soorten en maten, van spannend tot huiveringwekkend. Als je stap voor stap met de juiste beer danst en accepteert dat ze er bij horen, dan maak je optimaal gebruik van de beren, die niets meer zijn dan jouw interne antenne. DANS!

 

Vind je het lastig om de interactie met je beren aan te gaan? Ik kan je er bij helpen. Er zijn verschillende programma’s waarmee ik je help de beren op de weg om te buigen zodat je op een positieve en resultaatgerichte manier in actie komt. Meer weten? Neem contact met me op. De nieuwe maand is weer begonnen dus er kunnen weer 5 gratis strategiesessies weggegeven worden! Grijp je kans 🙂