Ach ja, buikgriep. Bah. Zoals velen deze tijd, had ik er ook last van. Dat ziek-zijn is natuurlijk niet leuk. Maar het gaat gewoon weer over. Wat ik lastiger vind, is dat het me uit mijn ‘flow haalt.  Dingen die ik had willen doen, zijn er niet van gekomen. En soms veranderen een aantal bezigheden die ik met gemak had kunnen doen in taken die urgent zijn. Waardoor mijn prioriteiten veranderen en er -dus- het een en ander blijft liggen.

Herken je dat? Dat je het allemaal best leuk gepland had, maar dat de waan van de dag je uit het ritme haalt? Dat het allemaal trager verloopt dan je lief is? Dat je planning in de soep loopt en je er maar liever de brui aan geeft?

(Hoe) pak jij het op, nadat de storm weer is gaan liggen? Ik geef je drie geheimen om door te pakken als de omstandigheden je ‘out-of-focus’ hebben gebracht of als het allemaal niet (zo vlot) loopt zoals jij zou willen.

Bij mijn klanten houd ik er rekening mee. Ik vind het belangrijk dat de plannen die ze maken uitdagend (lees: dapper) zijn. En haalbaar en realistisch. Klanten komen bij me omdat ze verandering willen. Samen zetten we een scherpe focus. We dansen met de beren op de weg. Na het verkrijgen van die helderheid stellen we een plan op. Want alleen met inzichten en ideeën kom je er niet. Het gaat uiteindelijk om het vertonen van nieuw gedrag en het uitvoeren van je plannen. Alleen zo kan je het daadwerkelijk waarmaken!

Vol energie gaan ze verder, de actieknop staat op AAN!

We leven echter niet in een voorgeprogrammeerde wereld. Hoewel je veel invloed hebt is niet alles zo maakbaar als je misschien zou hopen. Daarom hebben we ook aandacht voor wat er gebeurt als het even tegen zit. Wat kan je tegenhouden de komende tijd? Wat doe je als het anders loopt? Door daar van tevoren een visie op te hebben is het makkelijker terugpakken na een tijdje stilstand.

 

Ik was dus ziek. Heb dingen laten liggen en was genoodzaakt nieuwe prioriteiten te stellen. Het e-zine van deze week ziet er anders uit dan ik had gepland. Een cursus die ik doe heeft flinke vertraging opgelopen. En zo veel meer. Hoe pak ik het dan ‘gewoon’ weer op? Ik pas de “3 geheimen om niet op te geven” toe. Je leest ze hieronder.

 

3 geheimen om niet op te geven 

Geheim 1  Weet waar je naar toe werkt.

Wat wil je? Heb scherp voor ogen wat je doel is, zodat je koers kunt houden en het pad gemakkelijker terug vindt bij tegenslag.

Geheim 2  Zorg dat je een plan hebt.

Een plan los van exacte datum. Een plan dat op ieder moment op te pakken is zodra jij er klaar voor bent. Want als je weet wat je moet doen, kan je zo weer verder.

Geheim 3  Wees mild naar jezelf.

Straf jezelf niet af als het niet loopt zoals je zou willen. Het leven valt nou eenmaal niet te voorspellen. Hou vol en wees eerlijk naar jezelf. Pak het op waar je gebleven bent. Als je commitment voelt met je doel, dan weet je dat je er –ook al is het later dan je had gewild- echt wel gaat komen.

 

Dat klinkt simpel. En het is simpel als je weet hoe je dat doet. Het ten uitvoer brengen van deze “3 geheimen om niet op te geven” doe je met meer gemak als je een aantal vaardigheden en een slimme mindset onder de knie hebt. Dit helpt jou te bereiken wat jij wilt. Zodat je meer durft dan je aanvankelijk deed. Zodat je je volledige potentieel kunt gebruiken en je eigen succes waar kunt maken.

De vaardigheden en mindset heb ik gebundeld in zes succesfactoren. Deze zijn: Doelgericht, Gedreven, Verantwoordelijk, Flexibel, Realistisch en Actief. Ik lééf ze, de succesfactoren. Tuurlijk, het gaat wel eens mis: perfectie heb ik nog lang niet bereikt (en ik geloof niet dat ik dat kan of wil). Maar toch, de succesfactoren helpen me enorm.

Even terug naar mijn voorbeeld: Hoe pak ik de boel weer op na een tijdje ‘out-of-focus’?

Omdat ik doelgericht ben, weet ik nog waar ik naar toe ga. Ik weet wat ik van plan ben. Omdat ik van binnenuit gedreven word, kost met het me geen moeite om mijn verantwoordelijkheid te nemen en niet ‘in te kakken’. Mijn plan liep stagnatie op en er moesten wat aanpassingen gedaan worden. Ik ben flexibel genoeg om dat te doen. Realistisch zijn helpt me minder streng te zijn voor mezelf. De buikgriep had me te pakken en daarom liep het anders. Dat is gewoon zo. En actie, tja, zonder actie geen reactie. Dus opgeven? No way 🙂 

 

De 3 geheimen helpen natuurlijk niet alleen als je ziek bent geweest… Ze kunnen je in iedere situatie helpen waarin het niet verloopt zoals je zou willen. We leven niet in het bovenste plaatje met de fiets op de steile helling! Ik hoor graag van je wanneer de 3 geheimen jou van dienst kunnen zijn, je kunt reageren onder aan dit blog!

Als je wilt weten over hoe de succesfactoren jou kunnen helpen, of als je vragen hebt over mijn programma’s, nodig ik je uit om contact met me op te nemen. In mijn agenda houd ik altijd wat ruimte om gratis advies te geven. Maak er gebruik van!

Tot slot: 

Haal jij er uit wat er in zit?

Nu héél binnenkort kan je de GRATIS Competentie Scan doen.

Voor ondernemers en professionals die boven zichzelf uit willen stijgen om een boost aan hun bedrijf of carrière willen geven.

Wil je ontdekken hoe het bij jou zit en vooral ook wat je kunt doen om door te zetten waar je anders de handdoek in de ring zou gooien?

Geef je naam en emailadres aan me door onder vermelding van ‘GRATIS Scan’, dan ontvang je het uiterlijk volgende week in je mailbox! Ken je iemand anders die hier prijs op stelt? Geef het dan door en zodat hij of zij het zelf kan aanvragen 🙂